Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Η ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 2-1 ΤΗ Ν. ΚΟΡΕΑ, ΜΕ ΓΚΟΛ-ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΣΟΥΑΡΕΣ

Στην οκτάδα με μια ζωγραφιά...

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου και ομολογώ ότι πάντα ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την πρόκρισή μας και στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Μουντιάλ».
Ο Σουάρες έχει σημαδέψει και στέλνει την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται από τον Νοτιοκορεάτη γκολκίπερ Ο Σουάρες έχει σημαδέψει και στέλνει την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται από τον Νοτιοκορεάτη γκολκίπερ Ο Λουίς Σουάρες ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Ουρουγουάης επί της Νότιας Κορέας (2-1) με την οποία η «Σελέστε» προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο 23χρονος επιθετικός πέτυχε και τα δύο της ομάδας του και ειδικά το δεύτερο ήταν μια «ζωγραφιά»...
«Ηταν όντως όμορφο, δεν πίστευα ότι θα σημείωνα τέτοιο τέρμα», δήλωσε ο... σεμνός Σουάρες, ενώ ο προπονητής του Οσκαρ Ταμπάρες πρόσθεσε: «Ηταν ένας πολύ σκληρός και δύσκολος αγώνας. Μας ξάφνιασε ο τρόπος που έπαιξε ο αντίπαλος. Η Νότια Κορέα έκανε πολύ καλό παιχνίδι, έπαιξαν υπέροχα. Το δεύτερο γκολ που πετύχαμε ήταν καταπληκτικό».
Η Ουρουγουάη των δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων (1930, 1950) προκρίθηκε στους «8» για πρώτη φορά μετά το 1970 και δείχνει ικανή να συνεχίσει στη διοργάνωση. Επόμενος αντίπαλός της είναι η Γκάνα...
Στον αγώνα που διεξήχθη στο στάδιο «Νέλσον Μαντέλα» (διατέθηκαν 30.597 εισιτήρια) οι Νοτιοκορεάτες είχαν δοκάρι με φάουλ του Παρκ Τσου Γιονγκ (5'), όμως ο Σουάρες στην πρώτη φάση που δημιούργησε άνοιξε το σκορ (9'). Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και ο Λι Τσουνγκ Γιονγκ ισοφάρισε στο 68'. Το γκολ-πρόκριση ήρθε στο 80' με φαλτσαριστό σουτ του Σουάρες.
«Οι παίκτες μου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πρέπει να τους συγχαρώ. Αυτοί είναι οι αληθινοί Κορεάτες. Η Ουρουγουάη στάθηκε τυχερή για να πετύχει τα γκολ. Δεν υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να βελτιώσουμε. Ημασταν πολύ καλοί, όμως χρειάζεται να παίζουμε πιο έξυπνα», δήλωσε ο προπονητής της Ν. Κορέας, Χου Γιουνγκ Μου.
Ο Γερμανός διαιτητής Βόλφγκανγγκ Σταρκ έδειξε κίτρινες στους Γιουνγκ Σου, Ντου Ρι Τσα, Τσο Γιονγκ.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μαξιμιλιάνο Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (46' Βικτορίνο), Φουτσίλε, Ρίος, Πέρες, Α. Περέιρα (74' Λοδέιρο), Φορλάν, Καβάνι, Σουάρες (84' Φερνάντες).
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σουνγκ, Τσα Ντου Ρι, Τσο Γιονγκ Χιουνγκ, Λι Γιουνγκ Σου, Λι Γιουνγκ Πιο, Λι Τσουνγκ Γιονγκ, Κι Σουνγκ Γιονγκ (60' Λι Ντονγκ Γκουκ), Κιμ Γιουνγκ Γου (86' Γέομ Κι Χουν), Παρκ Γι Σουνγκ, Γέομ Κι Χουν, Παρκ Τσου Γιονγκ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου