Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

1-0 την Κυπελλούχο Ευρώπης Ατλέτικο με γκολ του Χαβίτο

Ιστορική νίκη ο Άρης

Αήττητος από το 1968 σε ευρωπαϊκό ματς στο Χαριλάου
Ιστορική νίκη του Άρη που με γκολ του Χαβίτο στο 59' έκαμψε την αντίσταση της περσινής Κυπελλούχου Ευρώπης, Ατλέτικο Μαδρίτης. Με πρωταγωνιστές τα αμυντικά χαφ (Φατί και Πρίττας) και εξαιρετικά πειθαρχημένο παιχνίδι ο Άρης παρέμεινε σε 23ο σερί ευρωπαϊκό ματς αήττητος στο Χαριλάου, όπου έχει να χάσει από το 1968 (1-2 από την Ούϊπεστ)!

Ο Άρης παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες, καθώς ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν είχε στη διάθεσή του, τους Νέτο, Τόχα, Τσέζαρεκ και Κάλβο, ενώ δεν συμπλήρωσε 18αδα. Παρ’ όλα αυτά οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά και παθιασμένα το παιχνίδι, πρέσαραν ψηλά και δεν επέτρεψαν στους Ισπανούς να φανούν απειλητικοί. Ωστόσο ο Κίκε Φλόρες άφησε εκτός ενδεκάδας τους Ρέγιες, Ασουνσάο και Περέα, προφανώς θέλοντας να τους προφυλάξει εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα.

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος και πλησίασε το γκολ σε τρεις περιπτώσεις. Οι «κίτρινοι» καλά στημένοι στο γήπεδο, δεν άφησαν ελεύθερους χώρους μετά το 25λεπτο, οπότε και οι Μαδριλένοι ανέβασαν την απόδοσή τους, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να κάνουν φάσεις μπροστά από την εστία του Σηφάκη.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Φλόρες έριξε στον αγώνα τον Ντιέγκο θέλοντας να κάνει περισσότερο επιθετική την Ατλέτικο και αυτός δημιούργησε προβλήματα και απείλησε στο 48’. Ωστόσο και πάλι ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες (50’ Ρουίς, 52’ Φατί) και έφτασε στο γκολ που δικαιούνταν με την εξαιρετική κίνηση και εκτέλεση του Χαβίτο στο 59’. Η είσοδος του Ρέγες συνετέλεσε ώστε η Ατλέτικο να ασκήσει πίεση, όμως ο Άρης ήταν αυτός που είχε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Ρουίς (δοκάρι στο 69’). Η Ατλέτικο έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ντιέγκο (79’), αλλά ο Άρης «απάντησε» άμεσα με την ευκαιρία του Κόκε (81’). Στα τελευταία λεπτά η Ατλέτικο προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς να τα καταφέρει και ο Άρης πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.
Το φιλμ του αγώνα

3’
Ο Ρουίς με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Χαβίτο, ο ο Ισπανός σούταρε διαγώνια μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
18’ Ο Μενδρινός εκτέλεσε φάουλ, ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
43’ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Χαβίτο, ο Ρουίς έπιασζε την κεφαλιά και από καλή θέση έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά.
48’ Ο Ντιέγκο με ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή του Άρη από τα δεξιά, πλάσαρε από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.
50’ Σε εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, όμως ο Δε Χέα απέκρουσε με τη γροθιά πάνω στη γραμμή προ του Ρουίθ.
52’ Ο Φατί επιχείρησε μακρινό συρτό σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της Ατλέτικο.
59’ ΓΚΟΛ (1-0). Ο Χαβίτο από το ύψος της περιοχής έγινε κάτοχος της μπάλας από ασθενή απόκρουση της ισπανικής άμυνας και με ωραίο σουτ την έστειλε στα ισπανικά δίχτυα.
69’ ΔΟΚΑΡΙ. Ο Ρουίς μέσα από την περιοχή σούταρε διαγώνια, συρτά, όμως η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Δε Χέα.
79' Ο Φορλάν σέντραρε από δεξιά και αφύλακτος ο Ντιέγκο Κόστα μέσα από τη μικρή περιοχή έστιελε την μπάλα πάνω από την εστία του Σηφάκη.
81’ Ο Κόκε από καλή θέση ύστερα από σέντρα του Μίσελ σούταρε απευθείας, όμως ο Δε Χέα πραγματοποίησε εντυπωσιακή απόκρουση.

ΣΚΟΡΕΡ: 59’ Χαβίτο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πρίττας, Βανγκέλι-Μέριδα, Ραούλ Γκαρσία, Λόπεθ, Σιμάο.

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Γκιάρο, Λαζαρίδης, Χαβίτο, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός, Ρουίς (92’ Καζναφέρης), Κόκε.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Φλόρες): Δε Χέα, Βακλεράμ, Λόπεθ, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Μέριδα (60’ Ρέγιες), Καμάτσο (77’ Σουάρες), Ραούλ Γκαρσία (46’ Ντιέγκο), Τιάγκο, Σιμάο, Φορλάν.

Είπαν:

Έκτορ Ραούλ Κούπερ
: «Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη και για μένα. Είπα και χθες ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την φιλοδοξία. Παίξαμε με ψυχή. Θα πω κάτι που ίσως δεν είναι τόσο πολιτισμένο. Η χαρά μας είναι που δώσαμε μεγάλη ικανοποίηση στους οπαδούς μας. Ξέραμε πολύ καλά την Ατλέτικο. Ξέραμε ότι έπρεπε να ελέγξουμε την ταχύτητά της. Έπρεπε να δουλέψουμε το τι θα κάνουμε εμείς όταν έχουμε κατοχή μπάλας. Να είχαμε ξεκάθαρες επιλογές και ιδέες. Σε αυτό έπρεπε να προσθέσουμε και λίγο παραπάνω από αυτό που κάνουμε συνήθως».

Κίκε Φλόρες
: «Δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι και δεν ήταν δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς αξίζαμε την ισοπαλία. Ήταν δύσκολο να αποκτήσουμε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ η ατμόσφαιρα δεν ήταν ένας παράγοντας που μας επηρέασε. Περισσότερο κίνδυνο προκαλούσαμε εμείς στην επίθεση. Τον Κούπερ τον είχα αντιμετωπίσει στο ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι ένας απαιτητικός προπονητής που δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές του και φάνηκε η δουλειά του στο δεύτερο ημίχρονο. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές του Άρη αλλά και πάλι μπορούσαμε να πάρουμε την νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου