Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μαλεζάς ισοφάρισε (1-1) στο 78' την Μπριζ

Με το δεξί ο ΠΑΟΚ που πήρε ισοπαλία στο Βέλγιο

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι της Κλαμπ Μπριζ απέσπασε ισοπαλία (1-1) χωρίς μάλιστα να ικανοποιήσει με την απόδοση του. Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε μεγάλη πίεση και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 61΄ (Κουεμάχα), αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 78' με κεφαλιά του Μαλεζά.

Ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση και έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς είναι σίγουρα ικανοποιημένος από το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη στο 93’ με τον Φωτάκη. Ο «δικέφαλος» δεν είχε καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να απειλήσει στο βαθμό που θα μπορούσε.

Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ του περίμενε πίσω, με αποτέλεσμα στο πρώτο 15λεπτο να περάσει δύσκολες στιγμές, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 11’ με τον Πέρισιτς. Στη συνέχεια ο «δικέφαλος» πίεσε ψηλότερα, ισορρόπησε το παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρει να επισκεφτεί με αξιώσεις την περιοχή του Στίνεν.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε βελτιωμένος, όμως και πάλι οι μέσοι δεν λειτουργούσαν όπως έπρεπε και αδυνατούσαν να βγάλουν μια μπαλιά της προκοπής στην επίθεση. Ο Παπάζογλου ήταν μπλοκαρισμένος και δεν πήρε μπαλιές, ενώ οι Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια αδυνατούσαν να διασπάσουν τη βελγική άμυνα. Το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ στο 62’ τον αποσυντόνισε και οι Βέλγοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα στο 72’. Στο τελευταίο τέταρτο ο «δικέφαλος» τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, βελτίωσε κάπως την απόδοσή του, ενώ οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι πρωτίστως ενδιαφέρονταν να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Τελικά ο Μαλεζάς έσωσε τον ΠΑΟΚ από την ήττα στο 78’, ενώ στη συνέχεια η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη είχε δύο καλές στιγμές με τους Βιεϊρίνια (90’) και Φωτάκη (93’).
Το φιλμ του αγώνα

2'  Σε εκτέλεση κόρνερ από τον Τιράρ, η μπάλα πέρασε απ' όλους και αιφνιδίασε τον Ζούνιορ Ντιάς που από πλεονεκτική θέση την έστειλε άουτ με κεφαλιά προ κενής εστίας.
11' Σε σέντρα σουτ του Πέρισιτς, η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.
43' Ο Τιράρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουεμάχα πήρε την κεφαλιά μέσα από τα χέρια του Κρέσιτς, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
62' ΓΚΟΛ (1-0) Η Μπριζ βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Ντιράρ που την κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλα την μπάλα στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, όπου ο αμαρκάριστος Κουεμάχα δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα.
72' Αντεπίθεση της Μπριζ , ο Κουεμάχα έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Νταλμά, αλλά ο Κρέσιτς απέκρουσε σε κόρνερ.
78' ΓΚΟΛ ( 1-1). Ο Ελ Ζαρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαλεζάς νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά ισοφάρισε.
90’ Ο Βιεϊρίνια σούατρε δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά ο Στίνεν απέκρουσε σε κόρνερ.
93’ Σουτ στην κίνηση του Φωτάκη από το ύψος του πέναλτι, ανάγκασε τον Στίνεν σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

ΣΚΟΡΕΡ: 62’ Κουεμάχα-78’ Μαλεζάς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σίμεϊς-Βιτόλο, Σνάουτσερ

ΜΠΡΙΖ (Αντρέ Κοστέρ): Στίνεν, Βερμιούλεν (24’ Σίμεϊς), Ζούνιορ Ντίας, Ντονκ, Χέφκενς, Γκέρετς, Οντίγια, Νταλμά (80’ Βάργκας), Πέρισιτς, Ντιράρ, Κουεμάχα.
ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης (91’ Φιλομένο), Ίβιτς (89’ Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (74’ Ελ Ζαρ).

Είπαν:

Αντρέ Κοστέρ: «Λυπάμαι που η ομάδα μου δεν κέρδισε στο σημερινό παιχνίδι διότι είχαμε πολλές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος υπήρξε μία πίεση κυρίως από τον Βιτόλο και τον Γκαρσία που ανέβηκαν πιο ψηλά. Όταν προηγηθήκαμε το παιχνίδι έγειρε προς το μέρος μας, όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε. Είχαμε ευκαιρίες για το 2-1, όμως εφόσον δεν μπορέσαμε να πετύχουμε δεύτερο γκολ, κρατάμε την ισοπαλία καθώς ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή και συγκεντρωμένη ομάδα».

Παύλος Δερμιτζάκης: «Ήρθαμε στο Μπριζ για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας δώσει την δυνατότητα να ανέβουμε ψυχολογικά, αγωνιστικά και βαθμολογικά ώστε να μπούμε με το δεξί στην διοργάνωση. Οτιδήποτε παίρνεις εκτός έδρας είναι σημαντικό αν εκμεταλλευτείς την έδρα σου. Πιστεύω ότι έτσι μπορείς να πετύχεις τον στόχο. Ξέραμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Μπριζ. Γνωρίζουμε ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα και είχαμε ετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι. Στην αρχή δεχθήκαμε μία πίεση φυσιολογική από τον αντίπαλο. Όμως μετά ισορροπήσαμε σαν ομάδα. Προσπαθήσαμε να έχουμε καλή κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσουμε κάποιες φάσεις, χωρίς όμως αυτό να το πετύχουμε στον βαθμό που θέλαμε».
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου