Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010


Θέλει να μάθει ελληνικά

Πολυάριθμη είναι η παροικία των ισπανόφωνων στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και όπως είναι φυσιολογικό έχουν «δέσει» περισσότερο μεταξύ τους οι Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, Ραούλ Μπράβο, Ριέρα και Φουστέρ. Ο τελευταίος παραχώρησε συνέντευξη στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ της Δευτέρας» που θα δημοσιευτεί αύριο και στο περιθώριό της εξέφρασε τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα. Ο 28χρονος μέσος του Ολυμπιακού, που ήρθε από τη Βιγιαρεάλ, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στη χώρα μας αλλά και στους Ελληνες. Μας χαρακτήρισε φιλικούς και άνετους ανθρώπους, ξεκαθάρισε όμως ότι η ελληνική γλώσσα είναι δύσκολη. Γι΄ αυτό τον λόγο, τουλάχιστον προς το παρόν, κάνει παρέα με τους υπόλοιπους παίκτες που μιλούν ισπανικά. Πάντως τονίζει ότι στόχος του είναι με την πάροδο του χρόνου να κάνει φιλίες με άλλους ποδοσφαιριστές. Διότι, όπως λέει, δεν είναι σωστό για το προφίλ του συλλόγου οι παίκτες να είναι... χωρισμένοι και θυμάται πως στην προηγούμενη ομάδα του υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. 12:14 12/9

Χαλασμένο ρολόι

Εχουν σφίξει τα πράγματα στην ΑΕΚ και επειδή ο Στ. Αδαμίδης δεν πρόκειται να συγχωρέσει τυχόν παραπτώματα, καλά θα κάνει ο Κλαούντιο Νταντόμο να προσέξει λίγο το ωράριό του. Μπορεί η Αθήνα να είναι μεγάλη, αλλά είναι μεγάλα και τα στόματα που ανοίγουν όταν δουν κάποιον παίκτη να... χάνει την ώρα. Ετσι, λοιπόν, ο Ουρουγουανός θα πρέπει να κοιτάει το ρολόι του.
12:14 12/9

Εχει τον άνθρωπό του

Δεν έχει ξεχάσει ο Σίντνεϊ Γκοβού τον άνθρωπο που ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις για να τον φέρει στον Παναθηναϊκό, αν και στην πορεία των διαπραγματεύσεων αυτός έμεινε «εκτός». Είναι χαρακτηριστικό πως ό,τι χρειαστεί ο Γάλλος μέσος πρώτα απευθύνεται στον συγκεκριμένο άνθρωπο και μετά στον συμπατριώτη του, Τζιμπρίλ Σισέ. Και ο τελευταίος πάντως βρίσκεται στο πλευρό του Γκοβού και τον βοηθά τώρα που βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής στην ελληνική πραγματικότητα.
12:14 12/9

Ο Ντράζεν ο... Ελληνας

Μόνο κολακευτικά σχόλια είχε για την Ελλάδα η μητέρα του αείμνηστου Ντράζεν Πέτροβιτς. Η Μπιζέρκα έλεγε στους επισκέπτες του μουσείου του γιου της ότι ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ είχε πάντα στην καρδιά του τη χώρα μας. Και τούτο διότι στη χώρα μας έχει σημειώσει μεγάλες επιδόσεις και έχει κατακτήσει δύο τρόπαια σε τελικούς που φιλοξενήθηκαν στο ΣΕΦ. Συγκεκριμένα, ο «Μότσαρτ», όπως ήταν το παρατσούκλι του, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 1985 με την Τσιμπόνα στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ το 1989, ως παίκτης της μαδριλένικης ομάδας κέρδισε το Κύπελλο Κυπελλούχων με αντίπαλο την Καζέρτα, εναντίον της οποίας είχε πετύχει 63 πόντους!!
12:14 12/9

Η... βοήθεια

Κάποιοι πίστευαν ότι ο Σλάβεν Μπίλιτς μπλόφαρε όταν έλεγε πως η Ελλάδα διαθέτει επικίνδυνη ομάδα και ότι δεν πρέπει οι παίκτες του να παρασυρθούν από την ισοπαλία της «γαλανόλευκης» με τη Γεωργία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας το εννοούσε και γνώριζε καλύτερα από τον καθένα πως η Εθνική ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη μακριά από την έδρα της. Πάντως βοήθησε και αυτός να φτάσει η Ελλάδα στην ισοπαλία, κυρίως με την επιλογή του να κρατήσει στον πάγκο τον Ράκιτιτς. Ευτυχώς που τον άφησε έξω για 57 λεπτά, διότι από την ώρα που μπήκε ως αλλαγή ο μέσος της Σάλκε, η απόδοση της Κροατίας ανέβηκε κατακόρυφα.
12:14 12/9

Τους... γκάζωσε

Ολοι είχαν ακούσει στην ΑΕΚ για τον δυναμικό χαρακτήρα της μητέρας του Νίκου Νοτιά. Μια πραγματική «καπετάνισσα», όπως την αποκαλούν, η οποία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρηματικές κινήσεις του γιου της. Εσχάτως είχαν την... ατυχία να νιώσουν αυτό τον δυναμισμό οι άνθρωποι της «Μεσογαία Α.Ε». Πριν αναχωρήσει για την Αμερική, η κ. Νοτιά επισκέφθηκε την επένδυση του παιδιού της και «γκάζωσε» τους εμπλεκόμενους στο έργο κατασκευής του προπονητηρίου όταν διαπίστωσε καθυστερήσεις.
12:14 12/9

Το γήπεδο

Είναι απορίας άξιο πώς πραγματοποιούνται διεθνείς αγώνες στο «Μάκσιμιρ» του Ζάγκρεμπ, καθώς οι συνθήκες στις κερκίδες παραπέμπουν σε συνοικιακό εγκαταλελειμμένο γήπεδο. Πριν από λίγα χρόνια ο Δήμος είχε εγκρίνει ένα υψηλό κονδύλι για να γίνουν βελτιωτικές εργασίες, όμως οι «κακές γλώσσες» λένε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού δεν έφτασε ποτέ στον? προορισμό του. Εγινε ένα «λίφτινγκ» στους εξωτερικούς χώρους και μέχρι εκεί...
12:14 12/9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου