Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ «ΨΑΧΝΕΤΑΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΤΕΝΝΕΣ: ΔΕΙΞΑΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ

«Ποντάρω σε όλους τους παίκτες»

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε «ψάχνεται» με την ενδεκάδα και προσπαθεί μέσα από πειραματισμούς, κυρίως σε θέσεις του άξονα (σε εκείνη του δεύτερου αμυντικού μέσου, του κεντρικού μεσοεπιθετικού και του σέντερ φορ), να βρει την άκρη στον Ολυμπιακό.
Ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά ανοίγει το σκορ Ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά ανοίγει το σκορ Ωστόσο, όπως έσπευσε προχθές να τονίσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα, «δεν έχουμε συγκεκριμένη ενδεκάδα και ούτε κατά τη διάρκεια της σεζόν πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένους παίκτες. Η ομάδα πρέπει να βασίζεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές και αυτό θα γίνει, θα παίξουν όλοι».
«Ψυχολογία»
Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί ότι το μεγαλύτερο βάρος πρέπει να πέσει τούτη την ώρα στο τελείωμα των φάσεων («είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες για να πετύχουμε και άλλα γκολ, πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα»), ενώ χαρακτήρισε «νίκη ψυχολογίας» την επικράτηση επί της Κέρκυρας, καθώς έδιωξε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές, όπως παραδέχτηκε αργότερα ο Β. Τοροσίδης («η πρεμιέρα ήταν ένα μάθημα, μας έκανε πιο προσεκτικούς, είχαμε άγχος και μετά το 2-0... λύθηκαν τα πόδια μας»).
Επίσης, ο Βαλβέρδε υποστήριξε ότι «προτίμησε ένα παίκτη σαν τον Μιραλάς για την επίθεση, γιατί είναι πιο "ελαφρύς" από τον Μήτρογλου, τρέχει, παίζει και στα άκρα και πρόθεσή μας ήταν να κινήσουμε την άμυνα της Κέρκυρας, γιατί ήμασταν στατικοί στο πρώτο μέρος». Οσον αφορά τη μη χρησιμοποίηση του Πάντελιτς, ο 46χρονος τεχνικός είπε ότι «είναι έτοιμος να βοηθήσει, μπορούσε να μπει στο ημίχρονο, αλλά προτίμησα τον Μιραλάς για τον λόγο που ανέφερα».
Ο MVP του αγώνα Α. Ιμπαγάσα στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες, επισημαίνοντας πως «πρέπει να μετατρέπουμε τις ευκαιρίες σε γκολ, αργήσαμε να κάνουμε το 2-0», συμπληρώνοντας ότι «χρειάζεται να δουλέψουμε στο συγκεκριμένο κομμάτι».
«Η νίκη είναι σημαντική για να ανακτήσουμε σιγά σιγά τη χαμένη αυτοπεποίθηση» πρόσθεσε ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του Ολυμπιακού, Ο. Μέλμπεργκ, ενώ ο Κ. Μιραλάς ήταν «χαρούμενος που ο προπονητής με χρησιμοποίησε στη φυσική μου θέση, στην επίθεση».
«Ανάλατο»
Ο προπονητής της Κέρκυρας, Μπ. Τεννές, αφού υποστήριξε ότι «παιχνίδι χωρίς κόσμο είναι όπως το φαγητό χωρίς αλάτι», τόνισε πως η ομάδα του έδειξε «μεγαλύτερο σεβασμό απ' ό,τι έπρεπε στον Ολυμπιακό, με συνέπεια να μην μπορέσουμε να κάνουμε τη ζημιά, μένοντας στη μία ευκαιρία που δημιουργήσαμε με την κεφαλιά του Παρασκευαΐδη».
Επιπλέον, πριν από την έναρξη του αγώνα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός (διά του γενικού αρχηγού των Πειραιωτών, Τ. Μητρόπουλου, που παρέδωσε την πλακέτα) τίμησε τον Α. Στολτίδη για την προσφορά του στον σύλλογο. *

Το πρώτο τρίποντο με άγχος

Με δημιουργό τον Ιμπαγάσα, που κάνει τη διαφορά (όπως και ο Φετφατζίδης, που απέδωσε καλύτερα σε ρόλο ελεύθερου μεσοεπιθετικού), και «εκτελεστές» τους Μέλμπεργκ και Ριέρα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προχθές την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας 2-0 της Κέρκυρας στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο Καραϊσκάκη.
Οι Πειραιώτες κινήθηκαν σε πιο χαμηλές στροφές σε σχέση με τον αγώνα με τον Ηρακλή, είχαν πάντως καλή κυκλοφορία της μπάλας (με συνεχές πάσινγκ γκέιμ), όπως και καλή αμυντική λειτουργία, ωστόσο, χρειάστηκε να έρθει ο Μέλμπεργκ από την άμυνα για να λύσει τον «γρίφο» (1-0, με κεφαλιά στο 29').
Ο Ερν. Βαλβέρδε συνέχισε τα πειράματα και στη θέση πίσω από τον σέντερ φορ έκανε τρεις αλλαγές κατά τη διάρκεια του ματς, ξεκινώντας με τον Φουστέρ, συνεχίζοντας με τον Ιμπαγάσα, καταλήγοντας με τον Φετφατζίδη, ο οποίος στο 86' (κι ενώ είχε προηγηθεί ένα 25λεπτο... καθίζησης για τους «ερυθρόλευκους») είχε την ασίστ στο τέρμα του Ριέρα (2-0), ο οποίος ανεβάζει στροφές.
Επίσης, ο Ντουντού έμεινε εκτός αρχικού σχήματος, ο Ρόμενταλ χρησιμοποιήθηκε μόλις για 12 λεπτά (ως τρίτη αλλαγή), ενώ ο Ισπανός τεχνικός προτίμησε στην κορυφή της επίθεσης τον Μιραλάς (όταν αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Μήτρογλου) κι όχι τον Πάντελιτς, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να μην «πατάει» εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.
Η Κέρκυρα αγωνίστηκε με το σκεπτικό του νικηφόρου αγώνα με την ΑΕΚ (κλειστά πίσω, κι ό,τι βγει στις αντεπιθέσεις), αλλά τούτη τη φορά έδειξε πιο φοβισμένη και ελλείψει και του Τσίγκα (έμεινε εκτός 18άδας, καθώς είχε πυρετό λόγω ίωσης), απείλησε μόνο σε μία φάση (στο 10', σε κεφαλιά του Παρασκευαΐδη). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου