Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Στα 30 του ο Διαμαντίδης είπε “αντίο” στην Εθνική

Τέλος Εθνικής και τέλος εποχής

Η Εθνική αποχαιρέτισε το Μουντομπάσκετ και στην ήττα από την Ισπανία γράφτηκε και το “τέλος εποχής” για ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Σε ηλικία 30 ετών και ύστερα από 123 παιχνίδια και 747 πόντους, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε μετά το παιχνίδι ότι ήταν η τελευταία του συμμετοχή.

Σίγουρα αιφνίδια η απόφαση του Καστοριανού άσου, που συνέδεσε το όνομα του με τις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων ετών, όπως ήταν το ασημένιο στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ και το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005. Στο φίλαθλο κοινό θα μείνει αξέχαστο εκείνο το ιστορικό τρίποντο που πέτυχε στις 24 Σεπτεμβρίου 2005, με την εκπνοή του ημιτελικού κατά της Γαλλίας, τρίποντο με το οποίο η Ελλάδα προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Διαμαντίδης που δεν ήθελε να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησης του από την Εθνική, είναι στέλεχος της γαλανόλευκης από τις 15 Ιανουαρίου 2002, όταν ακόμα έπαιζε στον Ηρακλή και διέκρινε το ταλέντο του ο, τότε, ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης.

"Είναι η τελευταία μου συμμετοχή στην Εθνική. Τους ευχαρίστησα όλους. Έζησα απίστευτες στιγμές, αλλά κάθε κύκλος κλείνει. Είμαι ευτυχισμένος που έζησα ό,τι έζησα στην Εθνική. Δεν φαντάζεστε τι χαρά παίρνουν οι παίκτες σε κάθε επιτυχία της Εθνικής. Κάναμε τόσες επιτυχίες, πήραμε ευρωπαϊκό, κερδίσαμε τις ΗΠΑ, είναι τόσες στιγμές. Ακόμα και οι λύπες, οι στενοχώριες τις οποίες ζεις με τους συμπαίκτες σου" δήλωσε μετά το 72-80 από την Ισπανία.

Ερωτηθείς για το παιχνίδι είπε: "Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και ήμασταν κοντά στο σκορ με την Ισπανία. Μετά ήρθε ένα σημείο του τέταρτου δεκαλέπτου όπου κολλήσαμε στη ζώνη, μας έφυγε η Ισπανία και παρά την προσπάθεια δεν τα καταφέραμε. Σε ένα παιχνίδι σχεδιάζεις κάποια πράγματα και δεν είναι σίγουρο ότι θα βγουν. Βγάλαμε ελεύθερα σουτ, αλλά ίσως στερήσαμε σε άλλους τομείς. Αυτό που μένει είναι ο αποκλεισμός. Αυτή η ομάδα έχει φέρει επιτυχίες, έχει παιδιά που έρχονται από πίσω και θα στελεχώσουν αυτή την ομάδα στο μέλλον. Συγχαρητήρια σε όλους. Δεν μπορείς συνέχεια να είσαι πάνω. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε αυτή την ομάδα. Το ελληνικό μπάσκετ δεν τελειώνει εδώ. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε υπερήφανους τους Ελληνες για μία ακόμη φορά, αλλά να ξέρουν ότι δώσαμε το 100%".

Ο Σπανούλης
Στη συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Σπανούλης αποκάλυψε ότι ο Διαμαντίδης είχε πάρει την απόφαση του εδώ κι ένα μήνα, ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία "προσωπική κόντρα" με τον πρώην συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό. "Μας είχε πει για την αποχώρηση του ο Διαμαντίδης παραπάνω από ένα μήνα τώρα. Με την ευκαιρία, να πω ότι δεν ισχύει αυτό που λένε ότι δεν μιλάμε με τον Δημήτρη. Δεν υπάρχει πουθενά. Είμαστε φίλοι όλοι οι παίκτες και οι απ’ έξω μας δημιουργούν προβλήματα. Δεν υπάρχει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός εδώ, ούτε Διαμαντίδης-Σπανούλης. Υπάρχει Εθνική ομάδα και εμένα με νοιάζει να κερδίζει, όχι αν θα βγω πρώτος σκόρερ η ό,τι μπορεί να γράφεται".

Και για το ματς με την Ισπανία: "Ήταν ένα παιχνίδι, το χάσαμε. Έτσι είναι το μπάσκετ. Ήμασταν κοντά, αλλά κάποιες λεπτομέρειες δεν μας επέτρεψαν να νικήσουν. Σε τέτοια παιχνίδια οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και αυτές δεν ήταν με το μέρος μας. Δώσαμε τα πάντα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αναμετρήθηκαν δύο ισάξιες ομάδες, με ίδιους στόχους. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου