Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Πέτυχε και τα δύο γκολ στο 2-2 με την Καβάλα

Ο Σισέ κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό

Επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα
Ο Τζιμπρίλ Σισέ κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό στην Καβάλα ισοφαρίζοντας σε 2-2 (όπως και πέρυσι) στο 79’. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 12’ με τον Γάλλο, όμως η Καβάλα μέσα σε τρία λεπτά πέρασε μπροστά στο σκορ με τους Ντουγκάλο (30’) και Νταρσεβίλ (33’), σε ένα παιχνίδι με χορταστικό θέαμα, φάσεις και συγκινήσεις. Διπλό δοκάρι για τους γηπεδούχους στο 25' με Πετκάκη και Ντουγκλάο.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε ορεξάτος στο γήπεδο θέλοντας να αφήσει πίσω του την κακή εμφάνιση και τη συντριβή (5-1) που γνώρισε την περασμένη Τρίτη από την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Οι «πράσινοι» από τα πρώτα λεπτά επέβαλαν το ρυθμό τους, πίεσαν ψηλά την Καβάλα και στην πρώτη καλή στιγμή κατάφεραν να προηγηθούν με τον Σισέ. Στη συνέχεια αντί να επιδιώξουν ένα δεύτερο γκολ ώστε να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην Καβάλα, έπαιξαν σαν… υπνωτισμένοι και οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα.

Πρώτα ο Τζόρβας στο 24’ και δύο φορές το οριζόντιο δοκάρι ένα λεπτό αργότερα, έσωσαν το «τριφύλλι» που έδειχνε να μην πατάει γερά στο γήπεδο και αδυνατούσε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Ανασταλτικά είχε προβλήματα, ενώ στο δημιουργικό τομέα οι Καραγκούνης και Νίνης δεν μπορούσαν να βγάλουν μια μπαλιά της προκοπής. Ο Γκοβού μακριά από τον καλό του εαυτό δεν βοηθούσε τον Μαρίνο και ο Παναθηναϊκός… έμπαζε από τα δεξιά. Μέσα σε τρία λεπτά το σκορ από 0-1 έγινε 2-1 υπέρ της Καβάλας, καθώς οι Ντουγκλάο και Νταρσεβίλ εκμεταλλεύτηκαν τις αμυντικές αδυναμίες των «πράσινων» και έβαλαν την ομάδα τους μπροστά.

Οι «πράσινοι» μετά την ψυχρολουσία που δέχτηκαν ανέκτησαν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, όμως ήταν φλύαροι και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός άσκησε πίεση στους γηπεδούχους, είχε δύο καλές στιγμές με τον Λουίς Γκαρσία, όμως η Καβάλα ήταν αυτή που απείλησε αισθητά με τους Αμπντούν, Ονουάτσι και Ογκμπέτσε. Η Καβάλα όσο περνούσε η ώρα γύριζε όλο και πιο πίσω, θέλοντας να διαφυλάξει το προβάδισμα, ενώ ο Παναθηναϊκός ενέτεινε τις προσπάθειες του για την ισοφάριση, κάτι που τελικά πέτυχε με τον Σισέ.
* Η Καβάλα δεν χρησιμοποίησε τους Μάριο Γκαλίνοβιτς και Στέφανο Σιόντη, καθώς είναι δανεικοί από τον Παναθηναϊκό και υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων να μην αγωνιστούν στα μεταξύ τους παιχνίδια.

* Ο Σίντνεϊ Γκοβού ενημερώθηκε ότι ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή και αναχώρησε εσπευσμένα για τη Γαλλία.
Το φιλμ του αγώνα

12' ΓΚΟΛ (0-1). Ο Νίνης έβγαλε μπαλιά στον Σισέ στην πλάτη της άμυνας της Καβάλας, ο Ντουγκλάο δεν κατάφερε να διώξει και ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή, σουτάρει και πέτυχε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.
18' Ο Νίνης σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βαγέχο.
24' Ο Ονουάτσι βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Τζόρβας έδιωξε σε κόρνερ.
25' ΔΙΠΛΟ ΔΟΚΑΡΙ. Ο Αμπντούν εκτέλεσε κόρνερ, ο Πετκάκης πλάσαρε, ο Τζόρβας βρήκε την μπάλα η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Ντουγκλάο έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε ξανά το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
30' ΓΚΟΛ (1-1). Ο Αμπντούν εκτέλεσε φάουλ στην «καρδιά» της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Τζόρβας δεν βγήκε από τα δοκάρια του και ο Ντουγκλάο νίκησε στον αέρα τον Μπουμσόνγκ και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
33' ΓΚΟΛ (1-1). Ο Οικονόμου σέντραρε από αριστερά, ο Νταρσεβίλ πρόλαβε τον Καντέ και με κεφαλιά πέτυχε  το 2-1 για την Καβάλα.
63' Ο Νίνης σέντραρε από δεξιά, όμως ο Λουίς Γκαρσία αστόχησε με κοντινή κεφαλιά.
68' Ωραία ενέργεια και σουτ από τον Αμπντούν, όμως ο Τζόρβας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
75'  Μετά από ατομική ενέργεια και πάσα του Λέτο, ο Ιωαννίδης σέντραρε από αριστερά για τον Λουίς Γκαρσία, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από τη δεξιά συμβολή των δοκών του Βαγέχο.
76' Ο Τζόρβας απέκρουσε κοντινό πλασέ του Ονουάτσι, η μπάλα κατέληξε στον Ογκμπέτσε που σούταρε δυνατά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έσωσε.
79’ ΓΚΟΛ (2-2). Ο Λέτο σέντραρε από αριστερά, ο Σισέ πραγματοποίησε εντυπωσιακό άλμα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

ΣΚΟΡΕΡ: 30' Ντουγκλάο, 33' Νταρσεβίλ-12', 79’ Σισέ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντιέ, Πετκάκης, Χρκγόβιτς-Λέτο, Νίνης, Λουίς Γκαρσία, Ιωαννίδης

ΚΑΒΑΛΑ (Νράγκαν Οκούκα): Βαγέχο, Πετκάκης (67’ Ντικρόκ), Οικονόμου, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Βουτσίτσεβιτς, Αμπντούν, Ουνουάτσι (77’ Χργκόβιτς), Νταρσεβίλ (55’ Ογκμπέτσε).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος (60’ Ιωαννίδης), Βύντρα, Μπουμσόνγκ (72’ Κατσουράνης), Καντέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού (46’ Λουίς Γκαρσία), Λέτο, Σισέ.

Είπαν:

Νίκος Νιόπλιας: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την εμφάνισή μας. Η Καβάλα βρέθηκε δίκαια μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αφού παρά το γεγονός ότι προηγηθήκαμε πολύ νωρίς δεν διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμά μας. Στο δεύτερο ημίχρονο αφήσαμε χώρους στην άμυνα αφού θέλαμε να ισοφαρίσουμε και δεχθήκαμε αρκετές φάσεις. Στόχος μας σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη. Τόσο με την Ξάνθη την πρώτη αγωνιστική, όσο και σήμερα καταφέραμε να προηγηθούμε αλλά όχι και να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ».

Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ: «Δεν είναι καλό αποτέλεσμα για εμάς, καθώς περιμέναμε να νικήσουμε. Αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά μετά από 25 λεπτά πανικοβληθήκαμε χωρίς λόγο. Πρέπει να πάρουμε το μάθημά μας από αυτό το ματς, να είμαστε ήρεμοι ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά. Από τη στιγμή που προηγούμαστε, πρέπει να κρατάμε το αποτέλεσμα. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά  και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα πάμε καλά».

Ντράγκαν Οκούκα: «Κάναμε ένα πολύ καλό ματς. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε, αλλά όχι από το αποτέλεσμα. Παίζαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά νομίζω είχαμε ευκαιρίες να διευρύνουμε το σκορ όταν κερδίζαμε 2-1. Καθοριστικό σημείο ήταν η ευκαιρία του Ονουάτσι. Ορισμένες φορές συμβαίνουν αυτά, Πρέπει να συνεχίσουμε για το επόμενο ματς. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε παίκτες που είναι μόνο 3 εβδομάδες μαζί μας και όχι στο 100%. Όταν θα είναι έτοιμοι θα μπορούμε να κερδίσουμε αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός»

Επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε ένταση μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και αστυνομικών δυνάμεων. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εκτόξευσαν καρέκλες προς τους άνδρες των ΜΑΤ, ενώ κάποιοι άλλοι «πράσινοι», από το πάνω μέρος της θύρας στην οποία κάθονταν, εκσφενδόνισαν καθίσματα και προς την έξω πλευρά του «Ανθή Καραγιάννη», όπου από κάτω βρίσκονταν αστυνομικοί.

Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία, με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτικοί για μερικά λεπτά. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, μερίδα οπαδών συγκρούστηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου