Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Με αυτογκόλ ο Ηρακλής 1-0 τη Λάρισα

Τελευταία ενημέρωση:
Ο Ηρακλής κέρδισε στο «Καυταντζόγλειο» τη Λάρισα 1-0, πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα και παραμένει αήττητος. Το ματς κρίθηκε με αυτογκόλ του Κουζέν στο 29ο λεπτό. Πρώτη ήττα για τη Λάρισα που από το 83’ αγωνίστηκε με δέκα (κόκκινη ο Ταυλαρίδης), στο παρθενικό εκτός έδρας παιχνίδι της τη φετινή σεζόν, ενώ φωνάζει για πέναλτι που δεν της δόθηκε στο 82'. Κόκκινη και για τον Πίτου Γκαρσία στο 92’.

Η Λάρισα ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Ηρακλής ήταν αυτός που σκόραρε έστω και με αυτογκόλ του Κουζέν. Οι «βυσσινί» είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα και η παρουσία τους ήταν σαφώς καλύτερη από αυτή του «γηραιού», που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες, όμως στάθηκαν άτυχοι στη φάση του 29ου λεπτού οπότε και ο Κουζέν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, καθώς η Λάρισα πίεσε ψάχνοντας την ισοφάριση, ενώ ο Ηρακλής οπισθοχώρησε θέλοντας να διατηρήσει τα κεκτημένα και προσπάθησε να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι στην τελική προσπάθεια, ενώ βρήκαν απέναντί τους τον Ελευθερόπουλο, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στην κατάκτηση της νίκης από τον «γηραιό». Η Λάρισα διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Μπλάζεκ από το Χοσέμι στο 82’, ενώ ένα λεπτό αργότερα έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Ταυλαρίδη.

Το φιλμ του αγώνα

9’ Ο Κουζέν μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων από αριστερά,
επιχείρησε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ελευθερόπουλος έδιωξε την
μπάλα κόρνερ.
23’ Ο Κανόμπιο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κουζέν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελευθερόπουλου.
26’  Ο Κανόμπιο εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλεονεκτική θέση, όμως ο Ελευθερόπουλος ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε την μπάλα κόρνερ.
29’ ΓΚΟΛ (1-0). Ο Λίμα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στην περιοχή και ο Κουζέν στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
56' Απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κανόμπιο, ο Ελευθερόπουλος έδιωξε με γροθιές.
65' Κόρνερ του Κανόμπιο ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Νταμπίζα, όμως ο Ελευθερόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά σε νέο κόρνερ.
73' Σέντρα του Μακίνουα, κεφαλιά του Μπλάζεκ από το σημείο του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
82' Ο Χοσέμι ανέτρεψε τον Μπλάζεκ, όμως ο διαιτητής δεν καταλόγισε το πέναλτι υπέρ της Λάρισας.
90' Ο Μακίνουα έχασε την ευκαιρία του αγώνα, καθώς βρέθηκε μόνος με τον Ελευθερόπουλο αλλά πλάσαρε άουτ από τα τρία μέτρα.

ΣΚΟΡΕΡ: 29’ αυτ. Κουζέν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χαραλαμπίδης (Καβάλα)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιάκομπ-Βενετίδης, Μπλάζεκ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 92’ Πίτου Γκαρδία-83’ Ταυλαρίδης (2η κίτρινη)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Πάμπλο Λίμα, Κατσαμπής, Χοσέμι, Ντάνι, Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι (75’ Στσοτ), Μάρα (59’ Πίτου Γκαρσία), Σίσιτς (89’ Ματέους), Ιάκομπ.
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βελάσκο (85’ Ταλ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Γκέρεμι (69’ Μακίνουα), Ρομέου, Μπλάζεκ, Μετίν (76’ Σίμιτς), Κανόμπιο, Κουζέν.

Είπαν:

Μαρίνος Ουζουνίδης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί, ξέροντας πόσο πίσω είμαστε σε πολλά θέματα. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ να κρατήσουμε το αποτέλεσμα, είχαμε μεγάλη πίεση και αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή την περίοδο είναι το αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που νικήσουμε και την Καβάλα θα έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που πρέπει να ξέρει πως αυτά τα παιδιά υπερβάλουν τον εαυτό τους».

Γιάννης Παπακώστας: «Όταν σε εκτός έδρας ματς δεν κινδυνεύεις, ο αντίπαλος δεν κάνει ευκαιρίες κι εσύ δημιουργείς, όχι μόνο ευκαιρίες, αλλά και πολλές προϋποθέσεις για γκολ και δεν τις μετουσιώνεις σε γκολ, αυτονόητο είναι ότι μπορεί και να μην πάρεις τίποτα. Υπεύθυνοι είμαστε εμείς, γιατί η ουσία είναι το γκολ. Θα έπρεπε μια από τις ενέργειες που κάναμε ειδικά στο ξεκίνημα να γίνει γκολ. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Όμως, αυτό που δικαιούσαι πρέπει να το παίρνεις. Να το διεκδικείς πιο δυναμικά. Αυτό, όμως, είναι το ποδόσφαιρο.Θέλω να πω και κάτι άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Δαλούκας είναι έξω. Ας τον φέρουν πάλι πίσω. Για δεύτερη φορά δεν δίνεται καθαρό πέναλτι. Στερείς την ομάδα από βαθμούς και δημιουργείς προβλήματα. Ας έρθει πίσω ο Δαλούκας να είναι όλοι μαζί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου