Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

3-1 τη Χάιντουκ με ξέσπασμα στο β' μέρος μπροστά σε 17.000 φιλάθλους

Επιβλητική ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Η ΑΕΚ με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε (3-1) στο ΟΑΚΑ την Χάιντουκ Σπλιτ ξεκινώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις στης στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι Τζιμπούρ (12’), Λυμπερόπουλος (65’ από θέση οφσάιντ) και Σκόκο (89’) τα γκολ της «Ένωσης» που έχασε πέναλτι στο 47’ με τον Αλγερινό. Ο Ίμπρισιτς (29’ πεν.) ισοφάρισε προσωρινά για τους Κροάτες.

Δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΚ περιορίζοντας τους Κροάτες σε παθητικό ρόλο και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, στο 12ο λεπτό με ωραία προσπάθεια του Τζιμπούρ. Ωστόσο στη συνέχεια οι παίκτες της «Ένωσης» ανεξήγητα έκοψαν το ρυθμό τους, υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Χάιντουκ που πίεσε ψηλά και άρχισε σταδιακά να γίνεται απειλητική. Ένα από αυτά τα λάθη με πρωταγωνιστή τον Ντιόπ, απέφερε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισαν οι Κροάτες.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Μόλις στο 47ο λεπτό κέρδισε πέναλτι το οποίο απώλεσε ο Τζιμπούρ. Ωστόσο η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν επηρεάστηκε, στη συνέχεια ανέβασε… στροφές και κυριάρχησε παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Στο 65ο λεπτό ο Λυμπερόπουλος έκανε το 2-1 από θέση οφσάιντ και στη συνέχεια όσο πέρναγε η ώρα η ΑΕΚ γινόταν όλο και καλύτερη, ενώ η Χάιντουκ αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και να μπει στην περιοχή και με μακρινά σουτ προσπαθούσε να απειλήσει τον πολύ καλό Αραμπατζή.

Οι Τζιμπούρ και Σκόκο αναδείχθηκαν σε ηγέτες της «Ένωσης» και με την πολύ καλή απόδοσή τους συμπαρέσυραν και τους συμπαίκτες τους ώστε να ανεβάσουν και αυτοί την απόδοσή τους. Στο 89ο λεπτό ο Σκόκο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα…

Το φιλμ του αγώνα

5'
Ο Τζιμπούρ γύρισε γύρω από τον άξονά του, επιχείρησε φαλτσαριστό πλασέ από το ύψος της περιοχής, όμως ο Σούμπασιτς έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.
7' Ατομική προσπάθεια από τον Σκόκο που την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Λυμπερόπουλο που μπήκε στην περιοχή, όμως το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο.
12' ΓΚΟΛ (1-0). Ο Τζιμπούρ μπήκε στην περιοχή και σχεδόν από την γραμμή του άουτ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Σούμπασιτς.
16' Μεγάλη ευκαιρία για την Χάιντουκ να ισοφαρίσει, όμως ο Αραμπατζής είπε «όχι» στον Σαμπρίνι που βγήκε τετ-α-τετ με τον Έλληνα τερματοφύλακα, ενώ το σουτ του Στρίνιτς που πήρε το «ριμπάουντ», έπειτα από κόντρες κατέληξε κόρνερ.
19'  Σουτ από τον Λιούμπιτσιτς, ο Αραμπατζής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
29' ΓΚΟΛ (1-1). Ο Ντιόπ ανατρέπει τον Τομάσοφ, ο Ολλανδός διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Ίμπρισιτς ισοφαρίζοντας σε 1-1.
39' Ο Σκόκο εκτελεί απ' ευθείας φάουλ από το ύψος της περιοχής κι από πλάγια θέση, με τον Σούμπασιτς να διώχνει με τις γροθιές σε κόρνερ.
47’ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ. Ο Τζιμπούρ ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μπούλιατ και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, που εκτέλεσε ο Αλγερινός, αλλά ο Σούμπασιτς έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.
56' Σέντρα του Σκόκο, ο Λυμπερόπουλος από το ένα μέτρο έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο σώμα αμυντικού και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
57' Κεφαλιά του Δέλλα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο, έδιωξαν οι Κροάτες πάνω στη γραμμή.
65’ ΓΚΟΛ (2-1). Ο Σκόκο σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο τερματοφύλακας της Χάιντουκ απέκρουσε, η μπάλα κατέληξε στον Λυμπερόπουλο, ο οποίος από τη μικρή περιοχή αλλά από θέση οφσάιντ με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-1.
76’ Ο Τζιμπούρ βρέθηκε απέναντι από τον Σούμπασιτς, έκανε το πλασέ, όμως ο γκολκίπερ της Χάιντουκ απέκρουσε με το σώμα.
82' Σε καλό σουτ του Μάλοτσα, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
89’ ΓΚΟΛ (3-1).  Ο Λεονάρντο έβγαλε καταπληκτική ασίστ πίσω από την πλάτη της κροατικής άμυνας στον Σκόκο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει και να κάνει το 3-1.

ΣΚΟΡΕΡ: 12 Τζιμπούρ, 65’ Λυμπερόπουλος, 89’ Σκόκο- 29' (πεν.) Ίμπριτσιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπας Νιτζχούις (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  Ντιόπ-Στρίνιτς

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Γιάχιτς, Λαγός, Μανωλάς, Δέλλας, Καφές (74’ Λεονάρντο), Ντιοπ, Μπερνς (70’ Πατσατζόγλου), Λυμπερόπουλος (92’ Μπλάνκο), Σκόκο, Τζιμπούρ.
ΧΑΪΝΤΟΥΚ (Στάνκο Ποκλέποβιτς): Σούμπασιτς, Μπούλιατ, Στρίνιτς, Βέγιτς, Μαλότσα, Λιούμπισιτς, Μπούλκου (81’ Τρέμποτιτς), Τομάσοφ (67’ Ορεμούς), Ίμπριτσιτς, Σαρμπίνι (61’ Τσοπ), Βούκουσιτς.

Κίνδυνος τιμωρίας για ΑΕΚ και Χάιντουκ

Με τιμωρία κινδυνεύουν τόσο η ΑΕΚ όσο και η Χάιντουκ, καθώς στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου οι οπαδοί των δύο ομάδων αντάλλαξαν καπνογόνα και βεγγαλικά. Την αρχή έκαναν οι περίπου 800 Κροάτες που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια απάντησαν οι «Ενωσίτες».

Είπαν:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Στο πρώτο ημίχρονο αρχίσαμε καλά, τουλάχιστον στα πρώτα 15 λεπτά και βάλαμε το γκολ. Μετά όμως γυρίσαμε πίσω χωρίς κάποιο λόγο, δεν μαρκάραμε κοντά τους αντιπάλους μας, δώσαμε χώρο. Έτσι, ήρθε το πέναλτι και η ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε πιο μπροστά, ήμασταν περισσότερο αποφασισμένοι, πιο κινητικοί, παίξαμε πιο κοντά στον αντίπαλο και είδατε το αποτέλεσμα. Από αγώνα σε αγώνα πάμε καλύτερα και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης, τόσο ορισμένοι παίκτες, όσο και η ομάδα. Σήμερα κέρδισε και η Ζενίτ και είναι σημαντικό, γιατί μετά θα παίξουμε οι δύο ομάδες που έχουν από τρεις βαθμούς. Εμείς είμαστε σε πιο δύσκολη θέση γιατί θα αγωνιστούμε στη Ρωσία. Δεν μπορώ να πω ότι πάμε για νίκη αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να πετύχουμε κάτι καλό».

Στάνκο Ποκλέποβιτς: «Θα έλεγα ότι ο αγώνας ήταν ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Είμαστε μια ομάδα σαν παιδικός σταθμός επειδή έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας και δεν διαθέτουμε εμπειρία. Γενικά έμεινα ικανοποιημένος με την εμφάνιση των παικτών μου. Σε όλη τη διάρκεια του ματς παίξαμε εξίσου καλά με την ΑΕΚ αλλά έγιναν κάποια λάθη στα δύο γκολ που δεχτήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν έχω παράπονα από τον διαιτητή αλλά έχω την εντύπωση πως υπήρξε οφσάιντ στη φάση του δεύτερου τέρματος. Ακόμα είμαστε στην αρχή και δεν μπορούμε να πούμε ποιος είναι φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου