Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Δεύτερη σερί νίκη ο Εργοτέλης

Με γκολ του Ρομάνο στο 63ο λεπτό ο Εργοτέλης κέρδισε (1-0) στο Παγκρήτιο την Skoda Ξάνθη, σημειώνοντας τη δεύτερη σερί νίκη του μετά το 1-0 σε βάρος του Ολυμπιακού στο Βόλο και πρώτη στην έδρα του τη φετινή σεζόν. Οι «ακρίτες» που προέρχονταν από δύο ισοπαλίες, από το 64’ έπαιξαν με δέκα (κόκκινη ο Μπέρτος).

Ο Εργοτέλης μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά απέκτησε τον έλεγχο περιορίζοντας την Skoda Ξάνθη σε παθητικό ρόλο. Με τους Λεάλ και Ρομάνο προσπάθησε να  δημιουργήσει ευκαιρίες, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει αισθητά, σε ένα ματς που ήταν άχρωμο και χωρίς ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι σε όλο το διάστημα του πρώτου 45λεπτου το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν όλο κι όλο ένα σουτ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος περισσότερο ορεξάτοι, επέβαλαν το ρυθμό τους και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους να βγουν στην αντεπίθεση με αξιώσεις. Στο 63’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Ρομάνο, ενώ η Skoda Ξάνθη ένα λεπτό μετά το γκολ που δέχτηκε έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Μπέρτου και κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς, καθώς με αριθμητικό μειονέκτημα αδυνατούσε να βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Ο Εργοτέλης έπαιξε κοντρόλ ποδόσφαιρο, έδειξε ικανοποιημένος από το προβάδισμα και δεν θέλησε να ρισκάρει.

Το φιλμ του αγώνα


7' Ωραίος συνδιασμός Ρομάνο και Λεάλ, ο Ουρουγουανός σούατρε άουτ από καλή θέση.
15' Ο Φλίσκας σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, όμως ο Δασκαλάκης μπλόκαρε.
32' Σε δυνατό σουτ του Ολίσε έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
49' Ο Ολίσε βρήκε τον Λεάλ στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ο Ουρουγουανός πλάσαρε παρά την πίεση του Στιούαρτ. αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
63' ΓΚΟΛ (1-0). Ο Ντιέγκο Ρομάνο έπιασε ωραίο και άνοιξε το σκορ για τον Εργοτέλη, έπειτα από μια ιδανικά οργανωμένη επίθεση και την συνεργασία των Χρυσοφάκη, Λεάλ και Μπούντιμιρ.
68'  Ο Ρομάνο από καλή θέση έστρωσε στον Μπούντιμιρ, αλλά ο Γκσπούρνινγκ διώχνει με αυτοθυσία μπροστά από τον Κροάτη
79’ ΔΟΚΑΡΙ. Ο Χρυσοφάκης με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γκσμπούρνινγκ.

ΣΚΟΡΕΡ: 63’ Ρομάνο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρουμπάκης, Γιαλούσης, Ορφανός-Στρμπα, Μαρσελίνιο
ΚΟΚΚΙΝΗ: 64’ Μπέρτος (2η κίτρινη).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Αλεξόπουλος, Χίμπλινγκερ, Μπέτο, Ρομάνο, Ολίσε (81’ Ορφανός), Βερπακόφσκις (57’ Χρυσοφάκης), Λεάλ, Μπούντιμιρ (91’ Καρέλης).
SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Στιούαρτ, Αντεφέμι (88’ Μπούγκα), Γκλέισον, Φλίσκας, Στρμπα (83’ Μάνταλος), Κατόνγκο, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πόι (55’ Μπεκαμένγκα).

Είπαν:

Νίκος Καραγεωργίου: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όπως άλλωστε περιμέναμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν εμφανιστήκαμε όπως θα έπρεπε και η υψηλή θερμοκρασία επηρέασε όλους τους ποδοσφαιριστές αλλά κυρίως τους δικούς μου που είχαν περισσότερο άγχος. Στην άμυνα δουλέψαμε πολύ στην προετοιμασία και είμαι ικανοποιημένος, όμως η επιθετική μας γραμμή δεν λειτουργεί σωστά και μας λείπει η φρεσκάδα».

Νίκος Κεχαγιάς: «Ήταν ένα παιχνίδι που θα κρινόταν στο γκολ. Ο Εργοτέλης ήταν τυχερός που το πέτυχε σε εκείνο το σημείο ενώ εμείς είχαμε και την αποβολή που μας δυσκόλεψε πολύ.Ο αντίπαλός μας έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες σε κέντρο και επίθεση. Εμείς προσπαθήσαμε να πιέσουμε και να βγούμε μπροστά για το γκολ. Δημιουργήσαμε κάποια προβλήματα στον Εργοτέλη αλλά τελικά το γκολ δεν ήρθε».

Μίκαελ Γκσπούρνινγκ: «Ήταν ένα δύσκολο ματς και για εμάς ήταν σημαντικό να κερδίσουμε. Δεν είμαστε ακόμη ομάδα, καθώς θέλουμε χρόνο για βελτιωθούμε και να φθάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια και πρέπει να αλλάξουμε εικόνα για να πάμε μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου